5 причини да станеш учител със “Заедно в час”

Завършвате висшето си образование и търсите най-добрата следващата стъпка за професионалното си развитие? Работата ви вече не ви носи удовлетворение и се стремите към място, на което да се чувствате полезни не само за себе си, но и за обществото? Искате да развиете важни професионални и лидерски качества, да споделите опита си с ученици и да им помогнете да открият своя път в живота? Ако се разпознавате в някоя от тези ситуации, може би “Заедно в час” е правилното място за вас. Ето и още 5 причини да кандидатствате по програмата “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”.

 

Нашите 5 причини – кандидатствайте сега
  1. Преподаването развива ключови умения

Каквито и бъдещи професионални планове да имате, работата като учител ще ви научи на много важни умения, които могат да са ви от полза за различни кариерни сфери. Сред тях са:

  • комуникационните и организационни умения;
  • работата в екип с разнообразни групи хора – ученици, родители, колеги учители и управленски екип на училището.

Участниците в програма “Нов път в преподаването” преминават през обучение по международния модел „Преподавай като лидер“. Той акцентира върху поставянето на високи цели, начините за изграждане на мотивация, внимателното планиране и ефективното изпълнение на плана. В рамките на програмата участниците, които нямат професионална квалификация „учител“, придобиват такава от университет партньор на “Заедно в час”.

През лятото между двете години на програмата участниците имат възможност да направят и стаж в предпочитана от тях област или проект с ученици, с които да допълнят професионалното си и личностно развитие.

  1. Работата за каузата “по-добро образование” носи удовлетворение и смисъл

“Заедно в час” работи за подобряване на образованието в България така, че всички деца в страната да придобят знанията и уменията, които да им помогнат да се справят в живота, да реализират потенциала си и да бъдат щастливи. Участниците в програмата пряко допринасят за тази цел. Те са тези, които работят с учениците и техните семейства и виждат резултатите от усилията си.

  1. Участниците в програмата получават подкрепа в работата и развитието си

По време на двете години преподаване участниците в програма “Заедно в час” работят с координатори. Това са хора с опит в сферата на образованието, които подкрепят учителите в ежедневната им работа. Координаторите посещават учебни часове, дават обратна връзка, помагат за по-ефективна работа в училище и в общността.

Програмата “Нов път в преподаването” включва и много обучения. Не само преди започването на работа в училище, но и продължаващи по време на двете години. Пред участниците има и редица възможности за трупане на опит и черпене на добри практики от цял свят, благодарение на глобалната мрежа Teach For All, част от която е “Заедно в час”. Мрежата обединява повече от 50 организации от държави на 6 континента. Всички те работят по сходен модел за подобряване на достъпа до качествено образование в целия свят.

Не на последно място, учителите по програма “Заедно в час” получават и няколко финансови стимула:

  • 1200 лв. за периода на задължителното лятно обучение (юли – август);
  • За участниците, които нямат учителска правоспособност или трябва да се преквалифицират, “Заедно в час” покрива семестриалните такси към университета, в който се обучават.
  1. “Заедно в час” е общност с една голяма цел – по-добро образование

“Заедно в час” е голяма общност от хора с обща визия за образованието. Сред тях са възпитаниците на програмата и настоящите учители, екипът на организацията, корпоративни и институционални партньори, които припознават мисията на организацията, опитни учители и директори-партньори. Всички те се подкрепят взаимно и търсят начини за съвместна работа. Участниците по програма “Нов път в преподаването” имат достъп до възможности за включване в проекти на други неправителствени и бизнес организации, в работни групи за изготвянето на препоръки за подобряване на образователната система и други.

  1. Участниците имат избор къде да преподават

“Заедно в час” работи с училища, в които учениците имат най-голяма нужда от подкрепа, за да подобрят знанията си и да развият ключови за живота умения. Участниците в програмата имат избор между налични позиции в тези училища, от които могат да избират според своите предпочитания и профил. Колкото по-рано одобрените кандидати потвърдят участието си в програмата, толкова повече възможности за избор на позиция имат. След като участникът избере училище, “Заедно в час” изпраща документите му към директора, с когото предстои интервю.


Ако тези пет причини са привлекли вниманието ви, търсите удовлетворение в работата си и сте готови да поемете предизвикателството да станете учител, кандидатствайте до 25 ноември на zaednovchas.bg.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Помогнете повече ученици да разбират езика на училището

Подкрепете “Заедно в час” и EducArt в създаването на методика и материали за обучение на ученици с различен майчин език.

дни
часа
минути
секунди