Богомил Балкански – когато за вярата в успеха на всяко дете няма граници

Богомил Балкански

За Заедно в час думата “общност” е специална и много важна. На първо място, защото вярваме, че именно обединените ни усилия за по-добро бъдеще, за равен достъп до качествено образование в България, правят визията ни за успеха на всяко дете постижима. Общността е и тази невидима нишка, която ни прави силни, помага ни да се учим непрекъснато едни от други, да растем устойчиво и да отстояваме позициите си по-силно и ясно.

Ключово място в нашата общност заема и групата на съмишлениците. Онези хора, които виждат в мисията ни за успеха на всяко дете в България ясно и своя личен принос. Те не спират да ни подкрепят и вдъхновяват с действия, идеи и ангажираност, независимо колко далече се намират физически от България и какви са сферите им на професионални и лични интереси.

През последните месеци един от верните ни съмишленици Богомил Балкански помогна да докажем колко силна е тази част от нашата общност и показа на практика, че за вярата в успеха на всяко дете наистина няма граници.

Още през април г-н Балкански, който е един от най-успешните българи в Силициевата долина в САЩ и вицепрезидент на Google, прие поканата ни да сподели своя опит и ролята на качественото образование в своя личен път. Заедно с изпълнителния директор на Заедно в час Евгения Пеева-Кирова той се включи в интригуваща дискусия за социалната мобилност и българското образованието пред сънародниците ни в Сан Франциско. В нея те очертаха важността на образованието за развитието не само на всеки индивидуално, но и на обществото, в което бихме искали да живеем.

Няколко седмици по-късно и преди края на учебната година Богомил Балкански с ентусиазъм влезе и директно в ролята на ролеви модел за учениците в СУ “Васил Левски” в гр. Гълъбово, обл. Стара Загора. Той им им гостува виртуално в часа по английски с г-жа Яница Господинова, участник в програма Заедно в час. Въпреки голямата часова разлика, натоварения си график и влошената интернет връзка, той успя да сподели своя личен път с учениците, който също започва от Стара Загора и го довежда до ключова мениджърска позиция в една от най-големите технологични компании в света. Богомил Балкански отговори на въпросите на учениците и им разказа за научените уроци и трудностите по пътя към успешната си реализация. За да няма бъдещи “сривове в комуникацията” той обеща на учениците да ги посети и на живо още при следващото си връщане в България. За тези деца срещата с г-н Балкански беше много повече от виртуална среща с успешен българин. Тя е преди всичко вдъхновение да мечтаят още по-смело, да работят по-усърдно и да вярват в себе си, че могат един да бъдат на негово място и сами да помагат на други деца да имат достъп до повече възможности.

ДАРЕТЕ И ВАШЕТО ДАРЕНИЕ ЩЕ БЪДЕ УДВОЕНО ОТ БОГОМИЛ БАЛКАНСКИ

Като част от силна общност Богомил Балкански не е сам в подкрепата и ангажираността си за работата на Заедно в час и учителите по програмата. През последните месеци той организира голяма кампания за удвояване на дарения към Заедно в час. Тя приключи на 30 юни и в нея се включиха повече от 150 индивидуални дарители, които доказаха, че образованието е кауза, която има силата да обединява и да надскача очаквания. Благодарни сме на всички тези верни съмишленици и нови приятели за доверието и възможността да подкрепим работата на новите учители по програма Заедно в час още по-силно и уверено от новата учебна година. За нас тази подкрепа е огромна отговорност към децата, учителите и мисията, зад която заставаме.

Ако историята на Богомил Балкански те е вдъхновила, не пропускай да прочетеш повече и за подкрепата на Явор Атанасов и неговото велоприключение тук.

Ако искаш да станеш съмишленик и да подкрепяш работата на Заедно в час, научи за различните варианти как може да го правиш тук. Ако искаш да станеш наш съмишленик или имаш собствени идеи за подкрепа, не се колебай да ни разкажеш за тях на имейл development@zaednovchas.bg.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Помогнете повече ученици да разбират езика на училището

Подкрепете “Заедно в час” и EducArt в създаването на методика и материали за обучение на ученици с различен майчин език.

дни
часа
минути
секунди