Как образователната система да привлича и задържа високоефективни учители е фокусът на Конференция Образование 2017

Как училищата и образователната система да привличат, задържат и развиват ефективни и мотивирани учители е основният акцент на годишната Конференция Образование 2017. Форумът ще търси възможните отговори на 10 ноември, петък, между 9:00 и 17:00 ч. в залата на кино “Люмиер Лидл” с помощта на международни и български образователни експерти, учители, директори и представители на държавни институции и неправителствения сектор. Конференцията, едно от най-влиятелните образователни събития в България, се организира от фондация Заедно в час и сдружение “Образование България 2030” в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България и подкрепата на фондация „Америка за България“ и списание “Форбс”.

Еднодневният форум ще засегне още актуалните теми за професионалното образование, ключовите умения на ХХI век и дигитализацията на образованието. За гостите на конференцията са предвидени и изложение на организации, инициативи и фирми от образователния сектор, както и специална работилница на академия “НИКЕ” за наставничество на учители.

По време на конференцията ще бъде представен и годишният мониторингов доклад на образователната система в България, изготвен от сдружение “Образование България 2030”. Той проследява ключови индикатори в сектора и прави анализ за развитието им през предходната година.

Сузане Клайн

Като лектори в дискусионните панели на събитието ще се включат международни и български експерти с разнообразен опит. Сред тях са учителката по предприемачество Сузане Клайн от училище „Паулине Тома” в германския град Колбермор, което е носител на наградата за най-добро предприемаческо училище през 2016 г. на Junior Achievement. Самата Клайн е определена за най-добрия учител в Мрежата за преподаване на предприемачество (Network for Teaching Entrepreneurship) през 2012 г.

Д-р Нели Колева от екипа на Заедно в час и проектен мениджър на международния проект NEWTT – „Нов път за нови таланти в преподаването“, и проф. Галин Цоков от Пловдивския университет ще споделят изводи от проекта и търсенето на иновативни политики в привличането, обучението и задържането в училище на нови педагогически специалисти.

проф. Красимир Стоянов

Какви са международните тенденции при развитието на педагогическите специалисти в училище ще споделят Инга Павула, директор на „Център по методология“ в отдел „Образование“ на община Вентспилс, Латвия, проф. Красимир Стоянов от Католическия университет на Айхщет-Инголщат и д-р Леена Андонов, изследовател в сферата на образованието от Хелзинкския университет, Финландия.

В изнесения панел “Дигитализиране на образованието?” сдружение “Образование без раници” ще представят своите наблюдения за това колко близо сме от дигитализираните иновативни училища и системното въвеждане на инструменти като Khan Academy в българското образование.


Пълната програма на конференцията, както и всички детайли за събитието, може да намерите тук.

Снимки от миналогодишната Конференция Образование може да намерите тук.

 

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Помогнете повече ученици да разбират езика на училището

Подкрепете “Заедно в час” и EducArt в създаването на методика и материали за обучение на ученици с различен майчин език.

дни
часа
минути
секунди