“Заедно в час” и Културният център на Софийския университет организират безплатна прожекция на “Кеймбридж”

След документалния филм на Елдора Трайкова е предвидена и дискусия за това равен ли е достъпът до качествено образование за всички деца в България

На 22 май от 19 ч. в театрална зала “Алма Алтер” ще се проведе безплатна прожекция на документалния филм “Кеймбридж” на Елдора Трайкова. Събитието е организирано от фондация “Заедно в час” и Културния център на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

„Кеймбридж“ (2015, реж. Елдора Трайкова) проследява в продължение на една година ежедневието в Долни Цибър – голямо село с преобладаващо ромско население в най-бедния регион в Европейския съюз – Северозападна България. Заради стремежа на местните хора към образование медиите иронично са нарекли селото „ромския Кеймбридж“. Филмът показва историите на ученици, които мечтаят да учат в елитни университети в чужбина въпреки трудните условия в средата, в която живеят.

След прожекцията е предвидена дискусия с публиката на тема равен ли е достъпът до качествено образование за всички деца в България и как можем да направим така, че всички ученици да видят различните възможности за развитие пред тях. В обсъждането ще участват Стефан Лазаров, възпитаник на програмата на “Заедно в час”, преподавал английски език в гр. Златица, и Георги Няголов, главен асистент в катедра „Англицистика и американистика“ към Факултета по класически и нови филологии на СУ.

Повече информация можете да намерите в събитието във Facebook.

Помогнете повече ученици да разбират езика на училището

Подкрепете “Заедно в час” и EducArt в създаването на методика и материали за обучение на ученици с различен майчин език.

дни
часа
минути
секунди