Явор, колелото и успехът на всяко дете

Подкрепете учителите по програма Заедно в час през велоприключението на Явор Атанасов

Да изпитват себе си и да излизат извън зоната си на комфорт са част от предизвикателствата, с които участниците по програма Заедно в час се сблъскват още в първите си дни като учители. Силната мотивация да работят за успеха на своите ученици обаче е онази голяма цел и нестихващ извор на енергия, която всеки ден им показва, че са избрали правилния път.

Вярата в каузата за равен достъп до качествено образование е водеща и за съмишлениците на Заедно в час, благодарение на които организацията успява да се развива устойчиво и да достигне до все повече ученици и училища всяка година. Подкрепата на тези хора приема различни форми и нерядко е съчетана с лични предизвикателства. Верният ни съмишленик Явор Атанасов е пример точно за това.

Явор, който работи като софтуерен инженер в BBC и живее от години в Лондон, е провокиран да поеме пътя към най-дългото си самостоятелно велопътешествие от една шега със своя брат преди повече от година. Не съвсем на шега обаче Явор решава наистина да започне усилена подготовка и от 3 до 13 юни 2017 година да осъществи пътуване от 1300 км само с велосипед от Париж до Барселона. За да превърне пътуването си не само в лично физическо и житейско изпитание, но и в много по-вдъхновяваща идея, Явор избира да организира велопътешествие с благотворителна мисия за учителите по програма Заедно в час.

Така се свърза и с нашия екип, с предложението да съчетае своето личното предизвикателство с подкрепа за мисията на Заедно в час и набиране на средства за месечния финансов стимул на учителите по програмата (500 лв на месец). Голямата цел, която си е поставил Явор е 3000 британски паунда.

“Аз имах учител, който изцяло промени моя живот. Много деца нямат такива учители, а това е проблем, в чието решение си заслужава да инвестираме. Силно вярвам във целите, които Заедно в час са си поставили и бих искал да използвам своето пътешествие като канал, през който да се осигури подкрепа за работата на организацията”, споделя Явор.

Явор организира своята благотворителна инициатива през сайта justgiving.com, където всеки може да го подкрепи с дарение за Заедно в час.

За 10 дни той планира да измине разстоянието между Париж и Барселона, като ни прави свидетели на своите ежедневни впечатления, мисли и истории през кратки видеа. Тях Явор ще споделя в специалната фейсбук група From Paris to Barcelona on a bike!, посветена на велоприключението. В групата всички, които подкрепят Явор, могат и в момента да следят трескава подготовка за пътуването – от избора на музика до планирането на маршрута и повече за каузата на пътуването.

Преди няколко седмици Явор беше гост в офиса на Заедно в час, за да се запознаем лично и да ни разкаже повече за своята мотивация да подкрепи организацията и учителите по програмата през личното си предизвикателство.

Ние продължаваме да следим подготовката, а скоро и самото пътуване на Явор. Искрено благодарим и на всички, които вече се включиха с дарения. Други възможности как да подкрепите Заедно в час или да станете наш посланик, може да научите тук. Напомняме ви, че всяко индивидуално дарение към организацията до 30 юни 2017 г. се удвоява, благодарение на ангажираността на верния ни съмишленик Богомил Балкански.


Явор не е първият ни съмишленик, който решава да подкрепи Заедно в час през лично предизвикателство. В края на 2016 г. Георги Балджиев се включи в триатлона на Impetus PEF Challenge Triathlon в Лондон, през който успя да набере близо 2000 паунда за Заедно в час.  Елиса Емилова, която разбира за Заедно в час от събитието ни в Лондон през януари 2017, се включи в големия лондонски маратон през април 2017, като също набираше средства за учителите по програмата.


Ако и ти имаш идея да подкрепиш Заедно в час с подобна идея и лично изпитание, не се колебай да се свържеш с нашия екип на development@zaednovchas.bg, за да се запознаем и да обсъдим различните възможности.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Помогнете повече ученици да разбират езика на училището

Подкрепете “Заедно в час” и EducArt в създаването на методика и материали за обучение на ученици с различен майчин език.

дни
часа
минути
секунди