Какво да очакваш от процеса на подбор в “Заедно в час”

Ако в момента обмисляш дали да кандидатстваш за участие в програмата ни за професионално и лидерско развитие или вече си в процеса на подбор и се чудиш каква е следващата стъпка, този кратък пътеводител е точно за теб! Нека първо ти припомним какви са предимствата на нашата програма.

Какво ти дава програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”

Обучаваме и подкрепяме мотивирани хора от различни професионални сфери, които искат да допринесат за по-добро образование на учениците в България. Одобрените за програмата ни участници преминават обучение и работят като учители за две години, като избират измежду свободни позиции в училища партньори на “Заедно в час” в 20 области на България.

Научи повече за обученията, професионалната подкрепа, възможностите за професионално развитие и работата за смислена кауза тук

Попълването на кратката регистрационна форма задвижва нашия…

Тристепенен процес на подбор

Първата стъпка в процеса на подбор е подаването на онлайн формуляр за кандидатстване в програмата. Целта на онлайн формуляра е да се запознаем с предишния ти опит и да разберем повече за твоята мотивация да работиш като учител и да участваш програмата на “Заедно в час”. Колкото и да ни се иска, нямаме възможност да се запознаем лично с всеки един кандидат, така че си представи онлайн формуляра като нашия единствен шанс да те опознаем малко по-добре, за да решим дали да те поканим на интервю. Затова те съветваме и да го попълниш възможно най-подробно. 

В онлайн формуляра ще имаш възможност и да посочиш една или две области в България, в които имаш готовност да преподаваш, ако преминеш успешно целия процес на подбор. На този етап посочените от теб предпочитания имат информативен характер. Ще продължим да ги обсъждаме с теб и през следващите етапи от процеса на подбор. Имай предвид, че ако преминеш успешно нашия подбор и започнеш участието си в програмата, изборът на конкретна позиция в училище ще стане най-рано през април и май 2021. Все пак колкото по-рано преминеш през процеса на подбор, толкова по-рано ще започнеш и процеса по назначение в училище.

С какви училища работим, как става назначението, по какъв предмет можеш да преподаваш са три от най-често срещаните въпроси, които разбираемо вълнуват всички кандидати.

Именно затова подготвихме видео отговори на тези и други често срещани въпроси.

Проверявай си имейла редовно, защото до две седмици след подаване на онлайн формуляра ще разбереш и дали преминаваш към следващия етап в процеса на подбор.

Онлайн интервю

Интервюто продължава 45 минути, в които отново ще разговаряме за твоята мотивация, ще потърсим мнението ти по различни въпроси, свързани с образователната сфера и различните динамики в нея и ще те помолим да споделиш конкретни примери от досегашния си професионален или академичен опит. Предвидили сме и 15 минути, в които ще можеш да зададеш допълнителни въпроси за потенциалното си бъдещо участие в програмата. 

Отново по имейл и до две седмици след интервюто ще разбереш дали преминаваш и към последния етап от процеса на подбор.

Център за оценяване

Центърът за оценяване се провежда онлайн и е с продължителност 4 часа. Включа 4 активности – групова дискусия, ролева игра, тест по български или английски език и примерен урок. По време на центъра за оценяване ще имаш възможност да се запознаеш с повече колеги от екип “Прием на участници” в “Заедно в час” и с други успешни кандидати. 

Повече информация за техническото провеждане на онлайн центъра за оценяване можеш да намериш тук.

Насоки за подготовка и повече информация за конкретните активности ще намериш тук.  

Както може би вече се досещаш, до две седмици след центъра за оценяване ще разбереш и дали получаваш оферта за участие в програмата.

Нашата цел е да намерим най-мотивираните и талантливи учители за най-нуждаещите се деца в България. Затова процесът на подбор е толкова продължителен, многопластов и всеобхватен. Винаги сме насреща да ти помогнем и да отговорим на въпросите ти. Не се колебай да ни пишеш на apply@zaednovchas.bg, ако имаш нужда от допълнителна информация, насоки и съвети. 

Благодарим ти за доверието и желанието да се посветиш на значима кауза! Желаем ти успех и се надяваме скоро да се запознаем!

Помогнете повече ученици да разбират езика на училището

Подкрепете “Заедно в час” и EducArt в създаването на методика и материали за обучение на ученици с различен майчин език.

дни
часа
минути
секунди