На лов за съкровища с ученици и родители в Ръжена [видео]

Как по иновативен и забавен начин едно училище ангажира родители, ученици и учители в образователния процес?

Учителите от програмата на “Заедно в час” в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Йоанна Димитрова, Калинка Богданова и техните колеги в старозагорското село Ръжена намират начин, като организират “Лов на съкровища”. Еднодневното събитие съчетава много игри, предизвикателства и учене, като вкарва активно в “лова” учениците и техните родители, като важни съмишленици в осигуряването на качествен образователен процес.


Ако и вие искате да работите за по-качествено образование за всяко дете, кандидатствайте за програмата на “Заедно в час” до 10 февруари 2020 г.

Прочетете още историите на Йоанна и Калинка.

N.B. Много от учениците в с. Ръжена са с майчин език, различен от българския. Това затруднява не просто ежедневната им работа в училище, но и възможностите им да продължат образованието си в бъдеще. Това е предизвикателство, пред което са изправени много ученици и учители в България. За да отговорим на нуждите за ефективна и качествена подкрепа заедно със сдружение Educart разработваме проект за създаване на методика и диагностика за преподаване на ученици от начален етап с различен майчин език от българския. Научете повече тук и подкрепете проекта с дарение през Global Giving тук.

Продуцент на видеото са нашите партьнори от Story Films.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Помогнете повече ученици да разбират езика на училището

Подкрепете “Заедно в час” и EducArt в създаването на методика и материали за обучение на ученици с различен майчин език.

дни
часа
минути
секунди