Пет проекта от общността на Заедно в час са сред “Новаторите в образованието” за 2017 г.

Четири инициативи на възпитаници на програма Заедно в час и съвместният проект за иновативна магистърска програма “Нов път за нови таланти в преподаването” на Министерството на образованието и науката, Пловдивския университет и Заедно в час са сред отличените “Новатори в образованието” в едноименната годишна класация.

Церемонията по награждаването на призьорите в петте категории на класацията (“Деца”, “Училища”, “Обучение”, “Университети” и “Благотворителност”) се проведе на 8 ноември, сряда, в литературен клуб “Перото”. Класацията „Новатори в образованието“ 2017 има за цел да привлече общественото внимание към позитивната промяна в българското образование. Амбицията на организаторите е тази година да бъдат представени добрите примери на личностите, проектите и инициативите с най-голям принос към въвеждането на нови обучителни методи и технологични решения, които променят представата ни за образование, създават нови възможности за усвояване на знания и правят ученето по-достъпно за повече хора.

“Много сме щастливи, че журито на класацията отличи толкова много от проектите на възпитаници на Заедно в час, които продължават да работят активно за по-качествено образование и за успеха на децата в цялата страна. Тези инициативи са доказателство, че всеки един може да намери своя начин да бъде полезен и да подкрепя положителната промяна в България”, споделя Нели Колева, директор “Публични партньорства” в Заедно в час и проектен мениджър на отличения с първо място в категория “Университети” проект NEWTT – “Нов път за нови таланти в образованието”.

Наградата беше приета заедно с дългогодишните ни партньори от Пловдивския университет “Паисий Хилендарски”.

В категория “Деца” трето място зае Петя Данева, създател “Академия на знанието” – нетрадиционна занималня за деца в кв. Аспарухово във Варна, която подкрепя както ученици в предучилищна възраст, така и ученици, които са в риск от отпадане от образователната система.

В категория “Училища” второ място си поделят инициативата за ученическо лидерство от общността на Заедно в час – “Голямото приключение “От мен зависи” и проектът на друг възпитаник на програмата – Емилиян Кадийски – Враца Софтуер Общество, който подкрепя развитието на IT индустрията във Враца.

В същата категория трето място спечели и Станимира Христова от първия випуск учители по програма Заедно в час със своите проекти “Местенцето” и “Игрици.БГ”, които подкрепят децата със специални нужди и активното използване на игрови методики в процеса на обучение.

Това е четвъртото поредно издание на „Новатори в образованието“, като тази година организатор е образователната организация ERP Academy.

"Заедно в час" подготвя способни хора да бъдат мотивиращи учители, за да може всяко дете в България да има достъп до качествено образование.

Помогнете повече ученици да разбират езика на училището

Подкрепете “Заедно в час” и EducArt в създаването на методика и материали за обучение на ученици с различен майчин език.

дни
часа
минути
секунди