От семейна ценност до голф турнир с кауза образование

Данета и Димитър Желеви за пета поредна година избират “Заедно в час” за кауза на своя семеен голф турнир. Научете повече какво ги мотивира и защо припознават като близка мисията за осигуряване на качествено образование на всяко дете

Сем. Желеви с част от участниците в турнира

“Ако трябва да приоритизирам каузите, за мен образованието е най-важно.”, споделя Данета Желева, главен изпълнителен директор на Индустриален холдинг България.

Тя, заедно с нейния съпруг Димитър Желев и Сдружение на фамилния бизнес в България за пета година организираха на 10 октомври Благотворителен семеен голф турнир. Неговата кауза е именно образование, а всички събрани средства от събитието бяха дарени за работата на “Заедно в час”.

“Всяка година събираме съмишленици на голф турнира. Част от тях са подкрепяли и преди каузата на “Заедно в час”, а други за пръв път разбират за организацията. Впечатлени са от историите от класните стаи и питат „Това наистина ли това се случва в България?“ Впечатлени са, че все повече млади хора са готови да дадат своя принос за българското образование, ставайки част от програмата на организацията.”, разказва г-жа Желева за отзивите за каузата на турнира и подчертава, че освен набирането на дарения, цел на събитието е също популяризирането на дейността на организацията.

За Данета и Димитър Желеви изборът на “Заедно в час” като кауза на семейния голф турнир никак не е случайна. И тя и съпругът й имат учители в семействата си, а оттук и огромно уважение към труда на преподавателите. Семейството вижда в образованието средство, чрез което добрите идеи могат да стигнат до най-много хора. Затова и за тях да подкрепят образованието означава да подкрепят развитието на обществото.

This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_5016-1-1024x576.jpg
Събитието по традиция се проведе на игрищата на Правец голф клуб и събра представители на семейния бизнес, български и чуждестранни играчи и деца от младежкия национален отбор по голф

“Днес стигаме до това да нямаме подготвени лекари при нужда от хоспитализация в контекста на COVID-19 – всичко отново зависи от образованието. Няма как да имаме работещо общество без образование. То ни осигурява добри професионалисти, но и хора с висок морал и добро възпитание”, допълва Данета Желева. 

Според г-жа Желева фактът, че нейното семейство е имало възможност да учи в добри училища и да има отдадени преподаватели, не отменя факта, че в същото време има много деца, които нямат този шанс и възможност. “Затова “Заедно в час” беше каузата, която припознахме за наша и вече пет години продължаваме да подкрепяме”, завършва г-жа Желева.


Ако и вие припознавате каузата образование като важна ценност, подкрепете ни с дарение тук

Вашето дарение може да има двойно по-голяма сила, ако станете месечен дарител, защото верният ни съмишленик Богомил Балкански ще удвои всички регурялни дарения до 2023 г.

Пишете ни на development@zaednovchas.bg, ако имате допълнителни идеи за подкрепа или искате да се предизвикате или да празнувате с кауза “Заедно в час”.

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Помогнете повече ученици да разбират езика на училището

Подкрепете “Заедно в час” и EducArt в създаването на методика и материали за обучение на ученици с различен майчин език.

дни
часа
минути
секунди