DSC_0945_Fotor

Мариян Ранков

Ръководител „Развитие на учители“

Мариян е ръководител “Развитие на учители” за програма “Нов път в преподаването” в “Заедно в час” от 2020 г. В тази си роля той отговаря за цялостното преживяване и професионалното развитие на участниците и ефективността на програмата. Преди това заема длъжността старши специалит “Въвеждащо обучение” в “Заедно в час” от 2018 г. и отговаря за организирането на интензивното обучение на участниците в програмата преди влизане в училище. Между 2016-2018 г. две години е координатор „Обучение и подкрепа“ в организацията и подкрепя пряко учителите в тяхната работа и развитие.

Решава да се присъедини към екипа, защото вярва, че с опита си като учител по програмата има с какво да допринесе за мисията на Заедно в час за осигуряване на равен достъп до качествено образование на всяко дете. Мариян е участник в програмата на Заедно в час, като преподава в СУ “Любен Каравелов”- гр. Копривщица от 2014 до 2016 година. Води следобедните занимания на деца от 1 до 6 клас и подготвя ученици от 4 клас за предстоящото външно оценяване. Докато работи в Копривщица организира много събития, които обедиянват родители, учители, ученици и местната общност. През 2015 е координатор на добровочески клуб към платформата TimeHeroes. През 2012 преподава в 18 СУ ”Уилям Гладстоун” в София по програма “Успех”.

Мариян е завършил специалност Фотография в “Нов български университет” през 2014 година. Средното си образоване е завършил в ПГТЕ “Хенри Форд”- София.


Интервю с Мариян Ранков прочетете тук.

Нашият екип

Помогнете повече ученици да разбират езика на училището

Подкрепете “Заедно в час” и EducArt в създаването на методика и материали за обучение на ученици с различен майчин език.

дни
часа
минути
секунди