ДЕСЕТАТА ЛЯТНА АКАДЕМИЯ ЗА УСПЕХ И ЗАБАВЛЕНИЯ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ОНЛАЙН!

Записването приключи и с нетърпение очакваме старта на академията. 

За десета поредна година “Заедно в час” организира безплатна Лятна академия за ученици от I до XII клас.

За първи път академията ще се проведе онлайн!

Целта на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците и да подобри подготовката им по изучаваните предмети.

Заради пандемията от COVID-19 се налага да променим формата на академията и за първи път да я проведем онлайн. Вярваме, че в момента най-важното е да мислим за общата си безопасност и здраве. Затова взехме решение, да не рискуваме с провеждането на толкова масово събитие на живо.

Онлайн форматът ни позволява да отворим академията за ученици от цялата страна! 

Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители в програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”. Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен предишен професионален опит.

Академията ще се проведе от 3 август (понеделник) до 14 август (петък)

ВСЕКИ ДЕЛНИЧЕН ДЕН  ОТ 9:00 ДО 12:30 Ч.

(На ден са предвидени по 4 учебни часа с междучасия от 15 минути между тях) 

“Заедно в час” осигурява:

  1. безплатно обучение и учебни материали;
  2. индивидуални и групови занимания с учениците;
  3. надграждане на учебния материал по общообразователна подготовка в училище от изминалата учебна година;
  4. мотивирани учители, специалисти по различни учебни дисциплини, които могат да покажат на децата, че ученето може да бъде интересно и забавно дори в онлайн вариант;
  5. сертификат за успешно участвалите ученици в края на Лятната академия.

За провеждането на онлайн академията

Преминаването в онлайн формат е предизвикателство за нашия екип, което сме готови да посрещнем смело, за да предоставим на учениците пълноценно лятно преживяване.

В момента адаптираме програмата така, че да бъде максимално застъпен моделът на академията до момента – да бъдат интегрирани интересите на децата и да може учебното съдържание да бъде полезно и приятно за учениците.

Ето и повече подробности за адаптацията на събитието, които предприемаме:

  • Отваряме академията за още ученици от цялата страна. Това дава възможност за създаване на нови приятелства и опознаване на контекста в други населени места;
  • Учителите планират и адаптират уроците си така, че да бъдат подходящи за онлайн формата и да изискват минимална ангажираност от страна на родителите;
  • Уроците са планирани така, че да насърчават активното участие на учениците и сътрудничеството между тях под формата на работа по групи, работа по проекти, споделяне, дискусии и пр.;
  • За да се включи адекватно в обучението всеки ученик е нужно да има достъп до устройство (таблет, компютър, смарт телефон) в рамките на учебните часове.;
  • Насърчаваме в академията да се включат ученици, които изпитват повече трудности през учебната година, искат да наваксат пропуснат материал или се чувстват неуверени в усвоените знания през последния срок, който премина дистанционно.

Защо да се включите

От лятото на 2010 през Лятната академия на “Заедно в час” са преминали хиляди деца. Всички те и техните родители имат много причини всяка година да изберат да се включат в триседмичното приключение. Повече за техните отзиви може да научите тук.

Тази година в Лятната академия обръщаме специално внимание на подготовката по:

Математика

Един от основните предмети, с който много ученици изпитват трудност. Ще покажем на учениците, че математиката може да е много интересна, забавна и приятна като игра.

Английски език

Ученето на чужд език е ключово за 21 век, затова и тази година ще подкрепим учениците да станат по-уверени и мотивирани в изучаването на английски, независимо от началното ниво.

Социално-емоционално учене в начален етап

Развитието на тези социално-емоционални умения ще помогне на учениците да разбират и контролират по-добре емоциите, мислите, поведенията и импулсите си. Те ще се учат как да създават позитивни взаимоотношения, да вземат отговорни решения и да преследват значими за тях цели.

В подкрепа на летните обучения има и редица практични причини. Ето част от тях:

Учениците поддържат знанията и уменията си

Летните занимания помагат на децата не само да поддържат знанията и уменията си, но също да откриват нови интереси и активности.

Учениците създават нови приятелства

Традиционно лятната академия се превръща и в любимо място на учениците за създаване на нови контакти и силни приятелства през лятото.

Академията помага за по-плавно влизане в новата учебна година

Загубата на ритъм за учене през лятото е много осезаема и това пречи на учениците да влязат по най-добрия начин в новата учебна година. Това се вижда особено много при деца, чиито родители инвестират целенасочено в занимания през лятото и такива, които нямат подобни възможности или нагласи.

Академията помага на учениците да са по-мотивирани

Работата през лятото помага на децата да бъдат по-мотивирани да развиват своето любопитство и желание за работа и през учебната година по по-неформален начин.

Летните занимания осигуряват вълнуващи дейности

Противно на общото мнение, че децата през лятото не искат да правят нищо и само да си почиват, когато са поднесени по подходящ начин, активностите през лятото са много вълнуващи за тях.

Подобряване на българския език и комуникационните умения

Лятната академия е страхотна възможност за ученици, които живеят в чужбина през учебната година, да общуват активно на български език и да подобрят знанията си в различни сфери.

Учителите

Учителите по време на Лятната академия са новите участници в програма “Нов път в преподаването” на “Заедно в час”. Те са силно мотивирани, с богат професионален опит от различни сфери и вярват, че всяко дете трябва да получи качествено образование, за да успее да реализира своя потенциал.

Кратки интервюта с част от новите учители може да прочетете тук и тук.

Отзиви за Лятната академия

son

От ученици

„Най-много ми хареса, че магически научавам всичко.“

ученик 2 клас

„Много ми хареса фактът, че разсъждаваме и не е нужно единствено и само да знаем, че едно мнение е вярно и точка.“

ученик в група 8-12 клас

„Учителката е много мила и българският е много по-лесен с нея, а в моето училище българският ми е от най-трудните предмети.“

ученик в група 8-12 клас

couple

От родители

„Всяка година лятната академия дава на детето ми една по-различна форма на обучение, която е насочена към децата, а не назубряне на отделните предмети.“

„Впечатлена съм от хората, които преподават в класа на дъщеря ми. Млади, креативни, с индивидуален подход. Умеят да привлекат вниманието и интереса на децата. Умеят да поднесат информацията по разбираем за децата начин. Уважават личността на детето. В академията дъщеря ми се чувства отлично. Има възможността да развива социалните си умения и работи с учители с креативно мислене.“

„Изключително приятно бях изненадана да получа (по телефон) обратна връзка от учителката на детето си. Похвалата и положителната оценка бяха позитивни за мен и мотивиращи за детето! Благодаря Ви! Бих записала детето си, защото оценяват различния метод на обучение. Смятам, че така се обогатява емоционално и интелектуално.“

Нашите партньори

Лятната академия на “Заедно в час” се провежда безплатно за учениците и техните родители за десета поредна година благодарение на нашите партньори:

Вие също може да ни подкрепите!

Пишете ни на development@zaednovchas.bg или направете дарение през Epay

Подкрепете лятната академия с индивидуално дарение

Подкрепи българското образование

Тази форма е недостъпна.

Други партньори:

Помогнете повече ученици да разбират езика на училището

Подкрепете “Заедно в час” и EducArt в създаването на методика и материали за обучение на ученици с различен майчин език.

дни
часа
минути
секунди