Обичаш да тичаш, да караш колело, да плуваш, да катериш планини или просто да предизвикваш себе си физически?
Вярваш още, че всяко дете в България заслужава достъп до качествено образование и вдъхновяващ учител?
Значи си попаднал на правилното място.

Добре дошъл в “Предизвикай се с кауза”!

“Предизвикай се с кауза” е начин да съчетаеш любимото си хоби (спорт, готвене, снимане или супер нестандартна идея) с подкрепа за по-добро българско образование и “Заедно в час”.

Сега можеш  да осъществиш отдавна желаната мечта да се предизвикаш в любима сфера докато подкрепяш кауза с дългосрочен ефект за България и бъдещето на всички ученици.

Лесно е,  стъпките са само четири:

1.

Избери събитие, в което искаш да участваш (маратон, 5K, триатлон, пътешествие, кулинарен панаир и пр.)
или направи свое собствено предизвикателство.

/за вдъхновение може да прочетеш историята на нашия съмишленик Явор Атанасов, който направи собствено велоприключение от Париж до Лондон през 2017 г./

2.

Свържи се с нас на development@zaednovchas.bg,
за да споделиш своята идея и
да получиш подкрепа от екипа ни!

3.

Подготви и разпространи своята кампания онлайн,
сподели с възможно най-много приятели и познати,
за да набере скорост още преди началото на
твоето предизвикателство.

4.

Предизвикай себе си и подкрепи “Заедно в час”!

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ

въпроси и отговори

Какво е “crowdfunding” или как да мобилизираме повече хора да се включат като дарители?

“Crowdfunding” е метод за набиране на средства, който позволява на хора и организации да подкрепят инициативи, проекти, събития или да покрият разходи, като мобилизират мрежата си от познати да направят дарения онлайн. Обикновено това се случва през някоя от утвърдените платформи за целта.

Такива платформи са Global Giving, Платформата (за България) и др. Отскоро много лесно могат да се правят и дарителски кампании през Facebook.

Защо използваме и харесваме “crowdfunding”?

“Crowdfunding” е модерен, лесен и ефективен начин да достигнем до много повече хора. Благодарение на скоростта на интернет, една добра онлайн кампания може да достигне финансовата си цел много бързо. В същото време, освен да събира средства, споделянето на кампанията ни позволява да постигнем по-голяма разпознаваемост за своята мисия и цели сред нови хора. Това ни помага да създадем силна общност, обединена от мисията за равен достъп до качествено образование за всяко дете в България и в цял свят.

Как да избера подходяща "crowdfunding" платформа?

Съществуват много различни възможности за “crowdfunding” платформи, които можеш да избреш за своето предизвикателство с кауза. Изборът зависи основно от това къде се намираш (в България и чужбина) и какъв е кръгът от хора, до които смяташ, че ще достигнеш. Направи своето проучване, за да видиш кой вариант би бил най-подходящ за теб. Нашият екип също е на линия да сподели опит в тази посока. Не се колебай да ни пишеш на development@zaednovchas.bg

Как ще ме подкрепи "Заедно в час"?

Екипът на “Заедно в час” е на линия да те подкрепи по време на твоето предизвикателство и неговата подготовка. Ще се радваме да ти разкажем повече за нашата работа, за да задълбочиш разбирането си за нашата мисия. На линия сме да споделим опит от предизвикателствата на други наши съмишленици. Ще може да разчиташ още ние да разпространим информация за твоето предизвикателство с кауза до нашата общност от съмишленици в България и по света, ще споделим и в нашите онлайн комуникационни канали, за да достигне твоят вдъхновяващ пример до още повече хора!

За допълнителна информация ни пиши на development@zaednovchas.bg

Как моето предизвикателство ще подкрепи мисията на "Заедно в час"?

В “Заедно в час” вярваме, че всяка подкрепа е важна и ни помага да сме по-близо до голямата си цел – равен достъп до качествено образование за всяко дете.

Независимо колко е голяма финансовата подкрепа, която си набрал през своето предизвикателство, тя ще ни помогне да подкрепим устойчиво развитието на програмата и учителите в нея. Събраната сума ще бъде използване за осигуряването на обучението и продължаващата подкрепа за участниците, както и привличането на нови хора към нашата кауза.

Не на последно място предизвикателството с кауза ни помага да достигаме и до много нови хора, които да научават повече за нашата работа и кауза. Те могат да станат съмишленици като теб или да се вдъхновят да ни подкрепят по друг начин. “Предай нататък” и ефектът от твоето предизвикателство е още по-голям и значим.


Такъв пример е Моника Запрянова, която се вдъхнови за своето велопътешествие през 2018 г. от друг наш съмишленик, Явор Атанасов, който пръв се предизвика с кауза и велосипед през 2017 г.

НАШИТЕ ШАМПИОНИ

истории за предизвикателства с кауза
(натисни всяка от зелените точки, за да видиш различна история)

Явор Атанасов

Име: Явор Атанасов

Какво го мотивира да подкрепи “Заедно в час”: 

“Аз имах учител, който изцяло промени моя живот. Много деца нямат такива учители, а това е проблем, в чието решение си заслужава да инвестираме. Силно вярвам във целите, които Заедно в час са си поставили и бих искал да използвам своето пътешествие като канал, през който да се осигури подкрепа за работата на организацията”, споделя Явор.

Предизвикателство: Самостоятелно велопътешествие от Париж до Барселона, осъществено през 2017 г.

Използвани канали за набиране на средства: Just Giving и собствена фейсбук група From Paris to Barcelona on a bike!, където споделя дейтали от пътуването.


Вижте репортаж от bTV за велопътешествието на Явор. И прочетете повече за негововото предизвикателство с кауза тук и тук.

Unify България

Име: Unify България

Какво ги мотивира да подкрепи “Заедно в час”: 

“В Unify вярваме, че младите хора са ценен човешки ресурс и ключов фактор за социална промяна, икономическо развитие и технологични иновации. Затова и мисията на “Заедно в час” ни вдъхнови да организираме събитие от такъв тип. Да обединим страстта на колегите към тениса и подкрепата за каузата на организацията в българското образование да има повече мотивирани и дейни професионалисти, които подкрепят учениците да развият пълния си потенциал”, споделят от екипа на Unify.

Предизвикателство: Турнир по тенис за служителите на Unify България, осъществен през 2018 г.

Използвани канали за набиране на средства: Събиране на дарения като част от таксата за участие в турнира и отделно допълнителна кутия за дарения по време на турнира, където могат да се включат и гости, освен състезателите.


И прочетете повече за тенис турнира тук.

Георги Балджиев след края на триатлона

Име: Георги Балджиев

Какво го мотивира да подкрепи “Заедно в час”: 

“Когато видях колко неуморно Евгения и екипът на “Заедно в час” работят за истинска системна промяна и равен достъп до качествено образование за всяко дете в България, знаех, че те заслужават цялата подкрепа, която съм готов да дам. Затова и реших да използвам включването си в триатлона на Impetus в Лондон, за да набера средства за тяхната (и моята) кауза.”

Предизвикателство: Участие втриатлона на Impetus PEF Challenge Triathlon в Лондон през 2016 г.

Използвани канали за набиране на средства: Just Giving и личния си профил във фейсбук.

Моника Запрянова и нейните приятели по време на велоприключението

Име: Моника Запрянова

Какво я мотивира да подкрепи “Заедно в час”: 

“Всеки човек има поне един учител, който драстично е променил живота му. За мен това е началната ми учителка в България, благодарение на която успях да вляза още в пети клас в добра математическа гимназия и оттук да се отворят много възможности да се развивам и в бъдеще. Силно вярвам в мисията и значимостта на това, което прави “Заедно в час”, а историите на участниците в програмата не веднъж са ме разчувствали и провокирали да търси начини да подкрепя организацията.”

Предизвикателство: Велопътешествие от Лондон до Амстердам през 2018 г.

Използвани канали за набиране на средства: Global Giving и специална фейсбук група.


Прочете повече за Моника и нейното предизвикателство тук.

Име: Елиса Емилова

Какво я мотивира да подкрепи “Заедно в час”: 

“Харесва ми, че млади хора с ентусиазъм и нови идеи стават учители. Харесва ми, че българи се завръщат в България, за да станат част от програмата. И аз се замислям за тази стъпка,” споделя Ели, която пробягва първия си маратон в София през 2016, а по-малко от година преди това започва да тренира фокусирано за маратона в Лондон.

Предизвикателство: Участие в маратона на Лондон през 2016 г.

Използвани канали за набиране на средства: Приятели и колеги.

Име: сем. Желеви и Сдружение на фамилния бизнес в България

Какво ги мотивира да подкрепи “Заедно в час”: 

“Голфът е много позитивна игра, но рядко световно известните състезания по голф са благотворителни. Затова пък малкото от тях с кауза, са много запомнящи се и мотивиращи. Така се роди идеята за нашия вече традиционен голф турнир – сем.Желеви и Сдружение на фамилния бизнес в България. Радваме се, че три години поред намираме много съмишленици и приятели, които освен любовта към този спорт споделят и ценността образование като една от важните семейни ценности. Много ни впечатли не само каузата на “Заедно в час” повече деца в България да имат достъп до качествено образование, но и постигнатите от фондацията устойчиви резултати. Сигурни сме, че учители, които са не само добре образовани, а и достатъчно мотивирани, биха могли да дадат шанс на деца в неравностойно положение и от малки населени места да усвоят и да развият важни за тях умения”, споделя Данета Желева от организаторите на турнира.

Предизвикателство: Традиционен голф турнир – сем.Желеви и Сдружение на фамилния бизнес в България (от 2017 г.)

Използвани канали за набиране на средства: Участници в турнира по голф.

Още истории за предизвикателства с кауза, може да видите тук:

Павлина Радославова
12 август, 2020

Сватба с кауза по време на пандемия

Ако тези истории са ви вдъхновили или имате други идеи как може да ни подкрепите с предизвикателство или приключение, не се колебайте да се свържете се с нашия екип на development@zaednovchas.bg.

Помогнете повече ученици да разбират езика на училището

Подкрепете “Заедно в час” и EducArt в създаването на методика и материали за обучение на ученици с различен майчин език.

дни
часа
минути
секунди