Планираш да отбележиш с приятели рождения си ден, подготвяш се за сватба или си отговорен за организацията на фирменото парти?
Искаш този път празненството да бъде по-смислено и да остави отпечатък не само върху присъстващите?
Вярваш още, че всяко дете в България заслужава достъп до качествено образование и вдъхновяващ учител?

Представяме ти “Празнувай с кауза”!

“Празнувай с кауза” е начин да съчетаеш свой личен празник или фирмено тържество с подкрепа за по-добро българско образование и “Заедно в час”.

Сега можеш да отбележиш значим момент в живота си или да обединиш колегите с подкрепа за кауза с дългосрочен ефект за България и бъдещето на всички ученици.

Лесно е,  стъпките са само четири:

1.

praznuvai s kauza

Избери повод, в който искаш да отбележиш по този специален начин (рожден ден, имен ден, сватба, фирмено тържество, годишнина и пр.)

2.

Свържи се с нас на development@zaednovchas.bg,
за да споделиш своята идея и
да получиш подкрепа от екипа ни!

3.

Подготви и разпространи своята благотворителна идея до своите гости,
сподели с тях повече подробности защо го правиш
и как могат да подкрепят твоя празник с кауза
на място или предварително
.

4.

Празнувай с кауза и подкрепи “Заедно в час”!
По време на тържеството може да подготвиш специална кутия за дарения,
допълнителни материали за организацията и
да споделиш публично с гостите, че ще се радваш да подкрепят твоята кауза.

КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕШ

въпроси и отговори

Какво е “crowdfunding” или как да мобилизираме повече хора да се включат като дарители?

“Crowdfunding” е метод за набиране на средства, който позволява на хора и организации да подкрепят инициативи, проекти, събития или да покрият разходи, като мобилизират мрежата си от познати да направят дарения онлайн. Обикновено това се случва през някоя от утвърдените платформи за целта.

Такива платформи са Global Giving, Платформата (за България) и др. Отскоро много лесно могат да се правят и дарителски кампании през Facebook.

Защо използваме и харесваме “crowdfunding”?

“Crowdfunding” е модерен, лесен и ефективен начин да достигнем до много повече хора. Благодарение на скоростта на интернет, една добра онлайн кампания може да достигне финансовата си цел много бързо. В същото време, освен да събира средства, споделянето на кампанията ни позволява да постигнем по-голяма разпознаваемост за своята мисия и цели сред нови хора. Това ни помага да създадем силна общност, обединена от мисията за равен достъп до качествено образование за всяко дете в България и в цял свят.

Как да избера подходяща "crowdfunding" платформа?

Съществуват много различни възможности за “crowdfunding” платформи, които можеш да избреш за своят празник с кауза. Изборът зависи основно от това къде се намираш (в България и чужбина) и какъв е кръгът от хора, до които смяташ, че ще достигнеш. Направи своето проучване, за да видиш кой вариант би бил най-подходящ за теб. Нашият екип също е на линия да сподели опит в тази посока. Не се колебай да ни пишеш на development@zaednovchas.bg

Как ще ме подкрепи "Заедно в час"?

Екипът на “Заедно в час” е на линия да те подкрепи за твоя празник и неговата подготовка. Ще се радваме да ти разкажем повече за нашата работа, за да задълбочиш разбирането си за нашата мисия. На линия сме да споделим опит от други наши съмишленици. Ще може да разчиташ още ние да разпространим информация (само, ако си съгласен/а) за твоят празник с кауза и дарителската ти кампания до нашата общност от съмишленици в България и по света. Ще споделим и в нашите онлайн комуникационни канали, за да достигне твоят вдъхновяващ пример до още повече хора!

За допълнителна информация ни пиши на development@zaednovchas.bg

Как моят празник ще подкрепи мисията на "Заедно в час"?

В “Заедно в час” вярваме, че всяка подкрепа е важна и ни помага да сме по-близо до голямата си цел – равен достъп до качествено образование за всяко дете.

Независимо колко е голяма финансовата подкрепа, която си набрал през своето празненство, тя ще ни помогне да подкрепим устойчиво развитието на програмата и учителите в нея. Събраната сума ще бъде използване за осигуряването на обучението и продължаващата подкрепа за участниците, както и привличането на нови хора към нашата кауза.

Не на последно място “празнувай с кауза” ни помага да достигаме и до много нови хора, които да научават повече за нашата работа и кауза. Те могат да станат съмишленици като теб или да се вдъхновят да ни подкрепят по друг начин. “Предай нататък” и ефектът от твоето предизвикателство е още по-голям и значим.

НАШИТЕ ШАМПИОНИ

истории за празнувания с кауза
(натисни всяка от зелените точки, за да видиш различна история)

Име: Елена Каладжиева

Какво я мотивира да подкрепи “Заедно в час”: 

“За мен образованието е един от най-важните фактори за икономическо и морално развитие. Достъпното за всички и качествено здравеопазване и образование за мен са основни предпоставки за равенство и справедливост в обществото. Тъй като сме част от една общност, знанията и културата на всеки човек оказват влияние върху средата, в която живеем, работим и се развиваме. По тази причина ни касае не само образованието, което получаваме, но и това, което получават нашите връстници. Всеки заслужава равен старт в живота и това не би трябвало това да зависи от доходите на родителите. С една дума – каузи като тази на “Заедно в час” са най-добрата инвестиция, която можем да направим за бъдещето на нас, нашите деца и нашата общност”, споделя Елена.

Празник: Сватба през 2018 г.

Използвани канали за набиране на средства: Дарения от гости на сватбата.

Мариета и нейният бизнес партньор в Consulthon

Име: Мариета Бенчева

Какво я мотивира да подкрепи “Заедно в час”: 

“Децата не избират средата, в която ще се родят, което предопределя след това знанията им, способността им да мислят критично, да анализират и професионалния им път. Все умения, които искат здрава основа и постоянно надграждане. Аз съм щастливка и съм благодарна на моите родители, че са ми осигурили възможност за качествено образование, което по-късно да се трансформира в хубави работни позиции и предприемачески идеи и инициативи. Това е причината моят личен избор за подпомагане на кауза да е образованието. Образованието не е пасивна инвестиция, а напротив – винаги се отплаща и никой не може да ти го отнеме. А хората, които преподават в крак с времето, трябва да бъдат подпомагани, насърчавани и окуражавани”, споделя Мариета.

Празник: Рожден ден през 2019 г.

Използвани канали за набиране на средства: Споделяне на бизнес казуси в платформата Consulthon и дарение от Мариета за всеки споделен казус. Споделяне в социалните мрежи и лични контакти.


И прочетете повече за Мариета и нейният празник с кауза тук.

svatba praznuvai s kauza

Име: Кристина Николова и Мартин Николов

Какво ги мотивира да подкрепят “Заедно в час”: 

Кристина е възпитаник на програмата на “Заедно в час” от випуск 2013-2015. Тя споделя, че е избрала “Заедно в час” като своя кауза още когато решава да стане участник в програмата и до ден днешен по различни начини се ангажира с мисията на организацията. (Кристина е един от създателите на Академия НИКЕ, която се занимава с обучения на учители и директори.) При планирането на своето сватбено тържество тя решава, че би искала парите, които гостите обикновено дават за букети и цветя да отидат за много по-смислена кауза, затова и на поканите младоженците отбелязват това свое желание.

Празник: Сватба през 2018 г.

Използвани канали за набиране на средства: По време на тържеството има специална кутия, където всеки може да дари.

Още истории за празници и предизвикателства с кауза, може да видите тук:

Павлина Радославова
12 август, 2020

Сватба с кауза по време на пандемия

Ако тези истории са ви вдъхновили или имате други идеи как може да ни подкрепите с празник, предизвикателство или приключение, не се колебайте да се свържете се с нашия екип на development@zaednovchas.bg.

Помогнете повече ученици да разбират езика на училището

Подкрепете “Заедно в час” и EducArt в създаването на методика и материали за обучение на ученици с различен майчин език.

дни
часа
минути
секунди