“Търгът на звездите” обедини популярни лица от обществения живот и бизнес лидери с каузата качествено образование за всяко дете

17 вдъхновяващи личности, 140 гости и 40 компании събраха над 160 000 лв. в подкрепа на работата на учители по програма “Заедно в час” по време на осмото издание на събитието

Левон Хампарцумян, председател на БфБЛ, Траян Траянов, изпълнителен директор на “Заедно в час”, Кристоф Глазер, изпълнителен директор на хотел Хилтън, Георги Руйчев, изпълнителен директор на БФБЛ

Какво може да обедини на едно място някои от най-обичаните съвременни български актьори, бивш вицепрезидент на Google, вдъхновяващ ултрамаратонец, който тича хиляди километри по цял свят, най-успешната българска тенисистка и космически предприемач, който може ви научи как да си направите сателит?

Всички тези личности и още звездни гости бяха заедно на 16 октомври 2019 г. в хотел “Хилтън” в София, за да се включат в годишния Благотворителен търг на звездите и да подкрепят каузата за равен достъп до качествено образование и работата на учителите в програмата на “Заедно в час”. 

Благотворителната вечер се организира за осма поредна година от фондация “Заедно в час” в партньорство с Българския форум на бизнес лидерите и спонсорството на хотел “Хилтън”, SEG, “Вила Мелник”, Kinstellar и Coca-Cola HBC.

В нестандартното събитие тази година се включиха седемнадесет звезди и представители на над 40 компании от различни бизнес сектори. По време на търга гостите имаха възможност да наддават за два часа от времето на популярни лица с впечатляващи истории от екстремните спортове, българската култура, предприемаческите среди, медиите и други. Като съмишленици на мисията на “Заедно в час” те даряват своето време като лектори, водещи на работилници, за тиймбилдинг дейности и пр. В рамките на вечерта бяха набрани над 160 000 лв., които ще бъдат инвестирани в обучението, развитието и подкрепата на учителите по програмата на “Заедно в час”, които преподават в близо 60 училища в 11 региона на страната.

Траян Траянов, изпълнителен директор на “Заедно в час” и Евгения Пеева-Кирова, председател на Управителния съвет на фондацията

“Работата на “Заедно в час” и нашата общност е пример за това какъв съзидателен ефект има за всяко дете това да има учители, които го зачитат, които подхождат към него с пълен кредит на доверие в неговия потенциал и които му дават поле за изява. Това е начинът, ако искаме всички български деца да бъдат автори на живота си, активни граждани и предприемачи. Щастливи сме, че в тази визия намираме много съмишленици и подкрепа от толкова вдъхновяващи професионалисти, успешни личности и бизнес лидери, които за поредна година стават част от Благотворителния търг на звездите”, сподели Траян Траянов, изпълнителен директор на “Заедно в час”, по време на събитието.

„Досегашният успех на нетрадиционния ни подход да съберем света на бизнеса със света на звездите потвърждава, че всеки може по свой начин да даде своя принос към каузата за достъп до качествено образование. За нас е чест отново да партнираме на „Заедно в час“ в мисията им да осигурят добро образование и старт в живота на всички деца независимо от мястото, на което живеят, и социалния статус на родителите им. Това е ключово условие за по-доброто бъдеще на страната ни“, каза при откриването председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян.

Сред звездите, които подкрепиха събитието тази година, бяха актьорите Александър Алексиев, Иван Бърнев и Маргита Гошева, театралният режисьор Явор Гърдев, ултрамаратонецът Красимир Георгиев, приключенецът Филип Лхамсурен, серийният предприемач от силициевата долина Богомил Балкански, космическият предприемач Райчо Райчев, вицепрезидентът на Уникредит Булбанк Виктория Блажева, директорът на Софийска филхармония Найден Тодоров, тенисистката и предприемач Магдалена Малеева, посланикът на Индия н. пр. Пуджа Капур, мореплавателят и приключенец Дончо Папазов, певиците Хилда Казасян и Прея, фотографката Вера Гоцева (lomovera) и водещата Мария Силвестър.


Мисията на фондация „Заедно в час“ е да открива, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти, които работят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България. В рамките на програмата за професионално и лидерско развитие на организацията участниците получават целенасочено обучение и подкрепа да работят като учители на ученици от уязвими общности в училища в цялата страна за две години. След това те продължат да допринасят активно за по-качествено образование в България през работа в различни професионални сфери. 

До момента през програмата на “Заедно в час” са преминали 308 души. Близо 80% от тях остават професионално ангажирани в сферата на образованието чрез работа в училище, развиване на социално-предприемачески идеи, работа в граждански и застъпнически организации и др. 

“Заедно в час” изгражда силна общност от настоящи учители, възпитаници и ключови партньори от всички сектори, за да подпомогне наистина и дългосрочно достъпа до качествено образование на всяко българско дете.

Организацията е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All.


Вижте още подробна галерия със снимки от събитието във Facebook.

Научете повече за Търга, както и дейностите, които звездите предложиха в рамките на вечерта тук, тук и тук

Подкрепете и вие мисията на “Заедно в час”, като дарите тук.

сътрудник "Маркетинг и комуникации" в "Заедно в час"

Помогнете повече ученици да разбират езика на училището

Подкрепете “Заедно в час” и EducArt в създаването на методика и материали за обучение на ученици с различен майчин език.

дни
часа
минути
секунди